Parené buchty ako od starkej: Noizz Best navštívil street food Buchtáreň

Michaela Husárová

REDAKTOR | Urban lifestyle
Zdieľaj
185
Tweetuj
V Buchtárni na Hurbanovom námestí nájdeš poctivé slané i sladké dobroty. Foto: Noizz.sk

Vôňa parených buchiet zrejme každému pripomienie detstvo strávené u starých rodičov. Nadýchané cesto, teplý džem vo vnútri a čokoláda s maslom roztápajúca sa na povrchu. Ak však bývaš v hlavnom meste a zacnelo sa ti po poctivom dezerte, nemusíš zúfať. "Babkine" buchty nájdeš aj v Bratislave. A dokonca v street food šate. Buchtáreň na Hurbanovom námestí ťa vráti naspäť do detských čias.

Pozri si naše video z Buchtárne:

Majú nenápadný vchod, no ak sa poobzeráš lepšie, zavítaš do mini voňavého kráľovstva parených buchiet. Nielenže ťa privítajú s úsmevom od ucha k uchu, buchtičku ti urobia s láskou a kombináciou, na akú si len spomenieš.

Tomáš vždy túžil po vlastnom biznise. Najskôr podnikal s oblečením, no do gastra sa dostal po tom, ako zistil, že otec jeho známeho má firmu na výrobu knedlí. Nadviazali spoluprácu a z idei, ktorá spočiatku vyzerala úplne nenápadne, sú dnes tri prevádzky a vychýrený street food. Buchtáreň nájdeš nielen v kamenných prevádzkach v Auparku a Eurovei či Hurbanovom námestí, ale aj na festivaloch, trhoch či iných outdoorvých eventoch.

Buchty nielenže dobre vyzerajú, ale aj chutia famózne. Fotografia: Noizz.sk

V Buchtárni dostaneš nielen overenú klasiku, no so svojimi chuťami môžeš aj experimentovať. Čučoriedkový, višňový, jahodový či ríbezľový džem vo vnútri môžeš skombinovať s makovou, čokoládovou, vanilkovou či orechovou posýpkou. Špecialitou sú rôzne sladké topingy či kúsky palacinkového cesta, ktorými môžeš svoj výber ešte obohatiť.

Sladké buchty však nie sú jediné, čo vo svojej prevádzke ponúkajú. Vlastnoručne vymysleli aj slanú verziu, ktorá napriek dogme, že buchty majú byť posypané cukrom, zbúrala svojou chuťou úplne všetky predsudky. Niektorí zákazníci dokonca už ani na sladké buchty nechodia. Tomáš spolu s maminou vymysleli dva varianty. Buchtička s bryndzovou alebo mäsovou plnkou potretá kyslou smotanou, posypaná opečenou slaninkou a jarnou cibuľkou je ideálny obed.

Na buchty si môžeš dať kombinácie takmer desiatich rôznych posýpok. Fotografia: Noizz.sk

Novinkou v Buchtárni je aj "obedové menu". K buchtičke si totiž môžeš dať aj poctivú domácu polievku. Všetky z nich totiž pripravuje Tomášova mama priamo v prevádzke. A ak by ti nestačilo, ďalšou vychytávkou sú dukátové buchty. Stačí sa už len vykašľať na diétu a zavítať do tohto tradičného sladkého raja.

Špecialitou sú aj slané buchty, ktoré sa podobajú na pirohy. Fotografia: Noizz.sk

Rozbehnúť vlastné podnikanie nie je jednoduché, a tak si Tomáš pomáhal, ako vedel. Celú vizuálnu identitu Buchtárne, vrátane loga a interiérových prvkov vytvoril úplne sám. A napriek tomu, že majú už niekoľko prevádzok a darí sa im, veľmi často si oblečie zásteru a pracuje priamo za pultom.

Zákazníci to náležite oceňujú. Jedlo pripravované s láskou a úsmevom je zárukou toho, že keď raz vojdeš, určite to nebolo posledný krát.

_________________________

Pozri si aj naše video:

Zdroj: Noizz.azet.sk

Zobraziť komentáre