Kúsok Mexika v Bratislave. Po Grizzly Tacos sa budeš ešte dlho zalizovať

Michaela Husárová

REDAKTOR | Urban lifestyle
Zdieľaj
11
Tweetuj
Boli sme ochutnať tacos u Grizzlyho a vrelo odporúčame. Foto: Noizz.sk

Mini prevádzka, do ktorej sa zmestia asi traja zákazníci. To, čo však priestoru na veľkosti chýba je dokonale vykompenzované dobrou náladou, priateľskou atmosférou a najmä výnimočnou chuťou tacos a burrít. A my sme ich v rámci ďalšieho dielu Noizz Best prišli navštíviť, pretože tieto mexické chuťovky musíš jednoznačne poznať aj ty.

Pozri si naše video:

Grizzly Tacos na Mariánskej ulici je malým snom súrodencov, ktorí chceli mať vlastný biznis. A dnes už pomaly uvažujú nad otvorením väčších priestorov, pretože im je ten pôvodný malý. Ľudí totiž chodí stále viac. Peter pracoval v hotelierstve a doma často robil degustačné večere pre seba a svojich kamošov. Nápad otvoriť mexické bistro teda prišiel spontánne.

V Grizzly Tacos si vyrábajú svoje kukuričné cesto na placky, ktoré je dokonca bezlepkové. Bez výčitiek sa teda najedia aj celiatici. Vlastnoručne si vyrábajú aj salsu z pečených tomatíl. Sú to špeciálne mexické druhy zelenej paradajky, typické práve pre tacos. Okrem toho však ponúkajú aj burritá a chilli con carne.

V grizzly tacos robia vynikajúce chilli con carne. Fotografia: Noizz.sk

Peter a Lucia začali k jedlám ponúkať aj polievky, ktoré vyrábajú v rôznych kombináciách. Nedržia sa výlučne klasických ani mexických receptov. Vkus a cit pre varenie im však nechýba, a tak sa každý deň môžeš tešiť na naozaj jedinečné a chutné kombinácie. Do polievok pridávajú aj hrubé chrumkavé rezance z kukuričného cesta, z ktorého robia tacos. To ich pimpne na totálnu dokonalosť.

Kedykoľvek som do Grizzly Tacos prišla, vždy ma privítali s úsmevom a dobrou náladou. Na atmosfére v bistre ihneď cítiť, že je to rodinný podnik, kde majiteľom záleží na vzťahu so zákazníkmi. A to si zrejme ihneď všimli aj ostatní návštevníci. Kedykoľvek idem okolo, majú plno.

Peter a Lucia si vyrábajú nielen vlastné bezlepkové placky, ale aj omáčku z mexických tomatíl. Fotografia: Noizz.sk

Začali skromne, no čakajú ich veľké úspechy. Práve vďaka jedlu, ktoré ponúkajú a je neuveriteľne chutné. A keď sa k tomu pridá milý prístup a láska k vlastnej práci, nemôže sa stať, že by to nevyšlo.

Zdroj: Noizz.sk

Zobraziť komentáre