Exotický obed, ktorý zvládne pripraviť každý: Vyskúšaj bravčové soté na kórejský spôsob

Zdieľaj
Tweetuj
Fantastické soté na kórejský spôsob si skutočne zamiluješ. Foto: Noizz.sk

Miluješ ázijskú kuchyňu, no netrúfaš si na zložitejšie recepty? Pripraviť bravčové soté na kórejský spôsob dokáže s našim video receptom naozaj každý. Stačí zmiešať ingrediencie, chvíľu podusiť a exotický obed je hotový. Neveríš? Presvedč sa vo videu.

POZRI SI RECEPT VO VIDEU:

Ingrediencie:

- bravčové mäso (600 g)

- ¼ hrušky

- 6 lyžíc sójovej omáčky

- 2 lyžice ryžového vína

- 3 lyžice hnedého cukru

- 2 strúčiky cesnaku

- 2 kusy jarnej cibuľky

- ½ mrkvy

- korenie

- 1 lyžici sezamového oleja

- sezam

- hlávkový šalát

Postup:

Väčší kus bravčového mäsa si nakrájame na tenšie plátky. V miske si zmiešame ¼ nastrúhanej hrušky, 6 lyžíc sójovej omáčky, 2 lyžice ryžového vína, 3 lyžice hnedého cukru, pridáme nakrájané 2 strúčiky cesnaku, jarnú cibuľku a nastrúhanú polovicu mrkvy. Okoreníme čiernym mletým korením a zmiešame.

Výslednú zmes pridáme k plátkom mäsa, dôkladne premiešame a dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky. Odležané mäso podusíme na panvici na sezamovom oleji za stáleho miešania 3 až 5 minút. Udusené mäso podávame na listoch čerstvého hlávkového šalátu a pre chuť ozdobíme sezamom.

Viac inšpirácie na chutné recepty a dobré jedlá nájdeš aj na našom Facebooku či Instagrame.

Zdroj: Noizz.sk

Zobraziť komentáre