VIDEO: Lahodný a chrumkavý. Priprav sýty turecký Döner kebab

Zdieľaj
52
Tweetuj
Chrumkavý a sýty obed pripravíš o pár minút. Foto: Noizz.azet.sk

Si milovníkom kebabu? Podľa nášho receptu si ho môžeš teraz pripraviť aj sám doma. Stačí ochutiť mäso, upiecť placku a pridať ďalšie ingrediencie.

POZRI SI RECEPT VO VIDEU:

Ingrediencie:

- 800 g jahňacieho mäsa

- 1 cibuľa

- 2 až 3 bobkové listy

- soľ

- čierne korenie

- 1 liter mlieka

- 2 lyžice octu

- 2/3 hrnčeky horúcej vody

- 3 lyžice masla

- 2 hrnčeky pšeničnej múky

- ½ lyžičky soli

- 2 strúčiky cesnaku

- 1 lyžica paradajkovej omáčky

- 1 lyžička mletého nového korenia

- ¼ lyžičky rímskej rasce

- 2 lyžičky mletej papriky

- 1 lyžička kajanského korenia

- soľ

- vrecúško na pečenie

- 3 lyžice majonézy

- 3 lyžice jogurtu

- ½ strúčika cesnaku

- 1 lyžica omáčky tahini

- soľ

- čierne korenie

- cherry paradajky

- cibuľa

Mäso zmiešame s cibuľou, pridáme bobkové listy, soľ, čierne korenie, mlieko, ocot a dáme na noc vychladiť. V druhej miske zmiešame maslo s vodou a pridáme múku so soľou. Cesto necháme hodinu odležať. Mäso zmiešame s cibuľou, cesnakom, zvyšnými koreninami, soľou preložíme ho do vrecúška na pečenie a pečieme 3 hodiny pri 160°. Dresing pripravíme z majonézy, jogurtu, cesnaku, tahini, soli a čierneho korenia. Pripravené cesto rozdelíme na časti, rozvaľkáme a pečieme do chrumkava. Pečené mäso nakrájame a opečieme na panvici. Placku naplníme kúskami jahňaciny, dresingom, paradajkami a cibuľou.

Zdroj: Noizz.azet.sk

Zobraziť komentáre