VIDEO: Chrumkavé belgické hranolky s domácou majonézou, ktorým neodoláš

Zdieľaj
34
Tweetuj
Priprav chrumkavé a lahodné belgické hranolky. Foto: Noizz.sk

Bez hranolčekov si niektorí z nás nedokážu predstaviť týždeň či akékoľvek svoje obľúbené jedlo. Sú skvelou prílohou prakticky k čomukoľvek, no možno ich jesť aj len tak. Skús ale mrazené hranolky nahradiť domácimi z čerstvých zemiakov. Týmto belgickým hranolkám s home-made majonézou neodoláš.

POZRI SI RECEPT VO VIDEU:

Ingrediencie:

- 1 kg väčších zemiakov

- 3 strúčiky cesnaku

- 1 vaječný žĺtok

- ½ hrnčeka olivového oleja

- 1 lyžičku citrónovej šťavy

- morská soľ

- olej (podľa vlastnej voľby)

Postup:

Zemiaky nakrájame na hranolčeky a dáme ich odstáť na 30 minút do studenej vody. Medzitým si pripravíme domácu majonézu – do malého mixéru zmiešame strúčiky cesnaku, vajíčko, olivový olej, morskú soľ a citrónovú šťavu. Vzniknutú omáčku prelejeme do sklenenej misky.

Po polhodine vyberieme pripravené a na hranolčeky nakrájané zemiaky z misy s vodou osušíme a postupne pridávame do panvice s vriacim olejom. Hranolčeky pražíme zhruba 8 minút, následne ich vyberieme a 15 minút necháme odstáť. Potom ich opäť na dve minúty vložíme do vriacej panvice s olejom.

Zdroj: Noizz.sk

Zobraziť komentáre