Budeš sa zalizovať: V slovenskej kaviarni vyrábajú čokoládový kebab

Kristína Garaiová

REDAKTOR | Enviro
Zdieľaj
178
Tweetuj

Na Slovensku je mnoho kaviarní, ktoré ponúkajú výbornú kávu či príjemnú atmosféru, no nás zaujala práve jedna, ktorá sa nachádza v Banskej Bystrici. Ukrýva sa v nej totiž niečo, za čím sa oplatí cestovať naozaj z celého Slovenska, a to kebab. Mäso v ňom však nahradila lahodná talianska čokoláda.

Presne tak, kaviareň SpezaX Caffe ponúka jedinečnú pochúťku v podobe čokoládového kebabu. Toto jedlo vôbec nepatrí medzi niečo, čo by sme na Slovensku vedeli nájsť na každom rohu. „Už dávnejšie sme vedeli, že ideme otvárať kaviareň, no chceli sme byť niečím iným výnimoční. Potom som na internete uvidel fotku Choco-Kebabu, ktorý má zaujal a vedel som, že to je to, čo potrebujeme,“ hovorí zakladateľ kaviarne Július Zajac.

Skvelá kombinácia

Kombinácia kebabu a čokolády sa môže niektorým zdať ako nelogická kombinácia. Musíme však dovysvetliť, že SpezaX Caffe neleje čokoládu na obyčajnú placku plnenú zeleninou a mäsom. Placka v tomto prípade chutí ako palacinka a ľudia si do nej môžu dať Nutellu aj šľahačku. Vybrať si môžu aj spomedzi jahôd, ananásu, mandarínok, malín, čučoriedok a banánov. V tomto prípade môžu kombinovať až dva druhy ovocia. V Choco-Kebabe nemôže chýbať ani kvalitná nastrúhaná talianska čokoláda či sladkosti ako Bounty, Kit-Kat, Twix a Lentilky. Zákazníci si môžu vybrať aj jeden toping – čokoládový, karamelový, čučoriedkový alebo jahodový.

O tom, že Choco-Kebab naozaj zafungoval ako lákadlo do kaviarne, svedčí aj to, že ho robia už tri roky a cestujú za ním aj ľudia z väčších vzdialeností. Zážitkom je nielen pochúťku ochutnať, ale aj vidieť pripravovať. Čokoládu by si totiž mohol vidieť na rovnakom stroji, aký sa používa pri mäsovom kebabe. „Jediný a hlavný rozdiel je, že na mäsovom stroji sa točí mäso, ktoré sa pečie a na našom stroji sa točí čokoláda, ktorá sa chladí na správnu teplotu,“ hovorí Július.

Fotografia: SpezaX Coffe

Za Choco-Kebabom sa oplatí aj vycestovať

„Choco-Kebab si momentálne môžete kúpiť u nás na prevádzke SpezaX Caffe v Banskej Bystrici a často chodíme na rôzne festivaly po celom Slovensku, kde predávame a predstavujeme náš produkt. Čo sa týka iných prevádzok, myšlienky a nápady tam určite sú, chce to však čas, pretože to je časovo a finančne dosť náročné,“ hovorí.

Nás zaujala čokoládová dobrota práve na Street Food Festivale, svojou nezvyčajnou kombináciou proste vytŕčal spomedzi ostatných jedál. Pýtali sme sa preto, či si Július myslí, že klasické jedlá niekedy potrebujú malú zmenu, aby boli zase zaujímavé pre ľudí. „Myslím si, že by sa určite mali zachovať aj tradičné jedlá, ale zároveň dnešný svet je svet neobmedzených možností a ľudia vždy majú chuť skúšať niečo nové,“ hovorí.

Fotografia: SpezaX Coffe

Július nám okrem toho prezradil aj to, že v kaviarni chystajú niekoľko zaujímavých noviniek. Jednou z nich je stále populárnejšie SelfieCino, alebo teda cappuccino s fotografiou zákazníka na povrchu. Tešiť sa môžeš aj na Choco-Kebab zmrzlinový pohár, v ktorom placku nahradí pohár a doplnkom bude zmrzlina.

Choco-Kebab zmrzlinový pohár. Fotografia: SpezaX Coffe
SelfieCino. Fotografia: SpezaX Coffe

Na záver sme sa pýtali aj na to, či je podľa majiteľa kaviarne chutnejší mäsový alebo čokoládový kebab. „Záleží na čo má človek chuť. Myslím si, že tieto dva produkty sa veľmi nedajú porovnávať ale kto má rád sladké, tak mu určite Choco-Kebab prirastie k srdcu.“

Pozri si viac

Kaviareň v Pezinku baví ľudí na internete svojím originálnym videom o selfieccine Obľúbený potravinový reťazec prestane predávať plasty na jednorazové použitie

Téma

SpezaX Coffe Július Zajac Banská Bystrica street food Choco-kebab čokoládový kebab kebab
Zobraziť komentáre

Noizz fashion

Tiež si pozri

Načítaj ďalšie články