Blogerky zo Sisters Bakery: Radíme ľuďom, ako si napiecť z kvalitných surovín a bez výčitiek

Martina Beňová

REDAKTOR | Big Stories
Zdieľaj
182
Tweetuj
Sisters Bakery Foto: Instagram/Sisters Bakery

Michaela pracuje na voľnej nohe ako marketingová konzultantka a jej sestra Katarína je matrikárka. Spoločne stoja za značkou Sisters Bakery, ktorá najskôr vznikla asi štyri roky dozadu ako profil s fotkami koláčov.

Ich blog ponúka ľuďom fotky a recepty úžasných koláčov, ktoré si doma môže spraviť každý, kto má čas a chuť. Najnovšie sa však sestry plánujú realizovať aj v knižnom biznise.

Ste sesterské duo. Kedy ste si povedali, že budete spolu blogovať?

Pravdu povediac, ani sme si nič nepovedali. Ale asi pred štyrmi rokmi sme spustili najprv na sociálnych sieťach profil, kam sme umiestňovali fotky našich koláčov a iných dobrôt a ľudia na ne začali reagovať s tým, že by chceli recept. Tak nejako vznikla idea spraviť si vlastnú stránku a pridávať tam recepty pre všetkých, ktorí si chcú niečo dobré napiecť.

Čím si vás sladké radosti získali? 

Začne sa to pri dobrej chuti a skončí sa to vyvolaním nejakej peknej emócie. Pre nás sú sladkosti nielen maškrtou, ale aj malou odmenou, z ktorej sa človek môže občas potešiť. Dezert je súčasťou dobrého jedla a nemusí to byť len jedlo slávnostné. Ale keď idem trochu hlbšie, tak už aj samotný proces tvorby, pečenia, vymýšľania a hľadania tých správnych kombinácií je pre nás vášňou. A výsledkom tohto procesu je čerešnička na torte v podobe vydareného koláča. Napríklad.

Máte recepty starých mám, z ktorých sfúknete prach a robíte po svojom?

Receptov máme veľmi veľa. My ich totižto zbierame. Každý jeden sa môže stať inšpiráciou na ďalší nový koláč. Obe máme v knižnici veľa receptových kníh, starých alebo aj moderných, nespočetne veľa výstrižkov s receptami z časopisov alebo zošity s receptami, ktoré sme zdedili po maminke, babkách alebo nám ich niekto podaroval.

Vnímate sa ako foodblogerky?

Neviem presne, koho možno označiť za foodblogera, skôr to berieme tak, že za Sisters Bakery stoja dve sestry, nadšené cukrárky a pekárky, ktorým sa nechcelo otvoriť si vlastnú cukráreň. A tak dávajú ľuďom recepty a návody na to, ako si napiecť doma. Ako dosiahnuť čo najlepší výsledok, ako si vedieť vyberať kvalitné suroviny, ako neplytvať, ako si dopriať niečo sladké bez výčitiek. Inšpiráciu hľadáme najmä v starých knihách. Keď si niekto číta napríklad detektívku, ja si stále čítam recepty. A už pri ich čítaní sa mi v hlave predbiehajú nápady, čo by som mohla zajtra upiecť, ako by som to mohla vylepšiť, preonačiť, ako by som do toho mohla zapracovať takú či inú surovinu a podobne.

Pečiete tradičné recepty, sem tam aj netradične. Podarilo sa vám niektorý recept úplne trendovo inovovať? 

Inonovať určite áno, či trendovo – to sa mi ťažko posudzuje. Náš blog nesleduje nejaký konkrétny stravovací trend. Prvoradé pre nás je, aby to chutilo. Nevyhýbame sa žiadnej surovine, nesnažíme sa z našich koláčov robiť moderné dizajnové kúsky. Dôležité pre nás je to, aby sme pripravovali naše recepty z dostupných, ideálne sezónnych surovín, ktoré musia byť čerstvé a kvalitné a ak sa k tomu pridá trochu kuchynskej zručnosti, výsledok určite nikoho nesklame.

V rámci mojej práce mám však možnosť úzko spolupracovať s jednou slovenskou firmou, ktorá vyrába bezlepkové potraviny a suroviny a okrem marketingu pre nich vďaka mojim skúsenostiam s pečením pripravujem aj rôzne bezlepkové, prípadne bezlaktózové recepty. Čiže ak by naše sledovateľky hľadali napríklad bezlepkovú alternatívu nejakého koláčika, minimálne im viem poradiť, v lepšom prípade im viem pomôcť recept prepracovať do bezlepkovej verzie.

Ktorý váš recept zaznamenal najväčší úspech? 

Boli to plnené perníčky. Tie sú hitom snáď každých Vianoc a nesmú chýbať ani u nás doma na vianočnom stole. Sú tak dobré, že ich pečieme pokojne aj v lete. Dlho vydržia mäkké a tak sa dajú šikovne zabaliť na desiatu alebo zobrať so sebou na kúpalisko, teda ak ich nepolejeme čokoládou.

A ktorý je ten naj pre vás?

Naj receptov máme viac, ale do tej top päťky by som určite okrem spomínaných perníčkov zaradila babkinu ťahanú štrúdľu, maminkin kokosovo-kávový zákusok, vianočku podľa starého viedenského receptu a asi aj bratislavské rožky.

Keďže sa venujete sladkému, ako vnímate diéty? 

Zďaleka sa im vyhýbame :) 

Aké máte tohtoročné plány?

Jeden veľký máme a síce vydať knihu receptov. Tak nám držte palce, aby sa nám to podarilo.

Zdroj: Noizz.sk

Zobraziť komentáre